Fototentoonstelling ‘Schatten aan de Leie’

Vanaf 1 mei in bezoekerscentrum Bourgoyen !

Bij de jaarlijkse Levende Leiedag (dit jaar op 13 juni 2021) hoort ook een fotowedstrijd. Bij die fotowedstrijd hoort een publieksprijs en bij die publieksprijs hoort een publiek. Daar wringt het coronaschoentje. Zo’n expo veilig en volgens alle regels laten lopen is op de site van de Levende Leiedag (de abdij van Drongen) praktisch heel moeilijk. Daarom heeft de wedstrijdjury besloten de 15 geselecteerde foto’s niet op de dag zelf te exposeren, maar ze de hele maand mei te laten zien in het bezoekerscentrum van de Bourgoyen. Daar kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen.

De uitreiking van de publieksprijs blijft op zondag 13 juni tijdens de Levende Leiedag, samen met de juryprijs in de categorieën ‘volwassenen’ en ‘jongeren tot 18 jaar’. Het is de bedoeling dat er die dag ook een veiling komt van de foto’s. De modaliteiten daarvan worden nog voorbereid, maar veel zal afhangen van u-weet-wel.

Regenboog aan de Leie (Luc Sobry)
Luc Sobry won in 2019 met deze foto

Praktisch:

  • Expositie in het NMC de Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Mariakerke
  • Alle namiddagen van 1 mei tot 6 juni 2021, behalve maandag en dinsdag – hoewel dat kan veranderen volgens de coronabeperkingen.