Levende Leiedag 2021

Staat 13 juni 2021 al in je agenda?

Op zondag 13 juni 2021 trekken we voor de derde editie van de Levende Leiedag naar de Oude Abdij in Drongen, idyllisch gelegen aan de Leie. Geniet er van de pracht van het cultuurhistorische monument ‘Oude Abdij’ met zijn rijke geschiedenis, markante gebouwen en riante tuinen, en de praal van het natuurhistorische monument: het rivierlandschap van de Leie en de omringende Assels.

We hopen dat de coronacijfers gunstig evolueren zodat we een mooi palet activiteiten kunnen aanbieden. De vrijwilligers zijn er klaar voor, ze hebben verschillende scenario’s klaar liggen. Ze maken er in elk geval een gezellige dag van, met of zonder bubbels.

© Frank Maes
© Marc Cabus

Levende Leiedag 2021

In ‘normale’ jaren staat er een mooie mix op het programma: wandelingen, workshops, curieuzeneuzenmarkt, ecomarkt, eet- en drankstalletjes, live-muziek, kajak- en boottochten, kinderanimatie, live-muziek, tafeltjes in open lucht én binnen…. We willen niet liever dan dat daar veel van mogelijk wordt, maar we houden ons natuurlijk rigoureus aan de regels. Meer nieuws melden we hier op deze website en op onze Facebookpagina ‘Natuurpark Levende Leie’.

De toegang tot het evenement is gratis, maar vermoedelijk zullen we met inschrijvingen moeten werken en zullen sommige activiteiten ook betalend zijn. Tot we meer zekerheid hebben is het nog niet mogelijk om in te schrijven.

De fotowedstrijd loopt ondertussen. Na 6 april kiest de jury de foto’s voor de fototentoonstelling in het NMC De Bourgoyen. Daar kun je dan voor de winnaar van de publieksprijs kiezen.

PS. De opbrengst van het evenement gaat natuurlijk integraal naar de ontwikkeling van het Natuurpark Levende Leie.

© Frank Maes
© Christine Ostyn