Hoe raak je op de Levende Leiedag 2019?

(spoiler alert: het liefst met de fiets)

Mooi. Je hebt beslist dat je op 16 juni naar de Levende Leiedag komt. Je zult er zeker niet alleen zijn. Misschien breng je vrienden of familie mee, of anders tref je ter plaatse gelijkgestemden – of ander interessant volk.

Hoe raken we daar met zijn allen?

Openbaar vervoer van De Lijn: bus 77 stopt aan de halte ‘Astene Pontstraat’. Vandaar is het nog 10 minuten stappen (750 m) tot aan Astene-Sas: neem de Pontstraat naar het noorden (dat is aan de rechterkant van de steenweg als je uit Gent komt), tot aan de Hellestraat (rechtsaf). De dienstregeling van de bus kun je vinden op de site of de app van De Lijn (we hebben de doorkomsttijden aan de halte Pontstraat op zondag 16 juni samengevat: richting van Gent naar Deinze resp. van Deinze naar Gent)

Het station van Deinze ligt op 3,5 km. Daar kun je bus 77 nemen of drie kwartier stappen (klik hier voor de wegwijzer).

Het Sas van Astene is een uitgelezen plek voor fietsers. Op een doordeweekse zondag zie je er hoe dan ook al veel. Fietsknooppunt 11 is waar je moet zijn. We maken genoeg plaats vrij voor fietsstallingen. In groep fietsen kan ook: we leggen twee begeleide fietstochten in en je krijgt onderweg nog commentaar toe. Schrijf je hier in: van en naar Gent of van en naar Latem.

Aan het kerkje van Bachte vertrekt om 10.30 uur een mooie begeleide wandeling van 3 km naar Astene-Sas. We vertrekken aan de kerk, Bachtekerkstraat Deinze, waar plaats is om je auto te parkeren.

Kom je met de auto naar Astene-Sas, hou er dan rekening mee dat parkeren vlak bij de locatie moeilijk wordt. We zetten stewards in om ter plaatse te helpen, maar ze zullen voor parkeerplaats moeten verwijzen naar straten wat verderop. Bedankt voor je begrip.

29 april 2019
14 juni 2019