Hoe raak je op de Levende Leiedag 2019?

(spoiler alert: het liefst met de fiets)

Mooi. Je hebt beslist dat je op 16 juni naar de Levende Leiedag komt. Je zult er zeker niet alleen zijn. Misschien breng je vrienden of familie mee, of anders tref je ter plaatse gelijkgestemden – of ander interessant volk.

Hoe raken we daar met zijn allen? Openbaar vervoer van De Lijn is er niet (bus 77 rijdt niet op zondag). Het station van Deinze ligt op 3,5 km, dat is drie kwartier stappen (klik hier voor de wegwijzer). Aan het kerkje van Bachte vertrekt een begeleide wandeling om 10.30 uur (3 km; start aan de kerk, Bachtekerkstraat Deinze).

Gelukkig is het Sas van Astene een uitgelezen plek om met de fiets te komen; op een doordeweekse zondag zie je er hoe dan ook al veel fietsers. Fietsknooppunt 11 is waar je moet zijn. We maakten genoeg plaats vrij voor fietsstallingen. In groep fietsen kan ook: we leggen twee begeleide fietstochten in en je krijgt onderweg nog commentaar toe. Schrijf je hier in: van en naar Gent of van en naar Latem.

Als je toch met de auto moet komen, hou er dan rekening mee dat parkeren vlak bij de locatie moeilijk wordt. We zetten stewards in om ter plaatse te helpen, maar ze zullen voor parkeerplaats moeten verwijzen naar straten wat verderop. Bedankt voor je begrip.