Doe een gift

Steun het project Natuurpark Levende Leie met een gift

Een van de belangrijkste doelstellingen van Natuurpunt Gent voor de volgende jaren is het aankopen van natuurgebieden in de Gentse regio. Dit is en blijft de meest structurele oplossing voor het veiligstellen van natuur in en rond Gent.

Aankopen kosten echter handenvol geld. Het Vlaams Gewest en de stad Gent, Sint-Martens-Latem en Deinze subsidiëren die aankopen wel, maar er blijft toch altijd een belangrijk restbedrag over, dat wij als vereniging zelf moeten ophoesten. Bovendien is grond in stedelijk gebied duurder dan in buitengebied en hoe duurder de grond, hoe minder subsidies wij verhoudingsgewijs krijgen.

Er is een manier om ons te helpen bij het bereiken van die doelstelling: je kunt ons eenmalig een gift overmaken of – beter nog – maandelijks een (klein) bedrag overschrijven op onze projectrekening. Alle bedragen die je in de loop van het jaar overmaakt, worden op het einde van het jaar samengeteld en indien het totale bedrag  40 euro of meer bedraagt, krijg je automatisch een fiscaal attest waarmee je een deel van het gestorte bedrag kunt recupereren via belastingaftrek.